subota, 14. srpnja 2018.

Torta sa šumskim voćem






U ovo doba godine uvijek me privlači šumsko voće, bilo smrznuto ili svježe..stoga se kod mene na stolu često nađu torte upravo s malinama, kupinama, ribizlima i sl..








Sastojci
5 jaja
10 dag Šećera ( kristal)
10 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Pola praška za pecivo Dolcela
3 žlice hladne vode
1 dcl mlijeka
Žele od šumskog voća
20 dag šumskog voća
5 dag Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
1 vrećica Mljevena želatina Dolcela
1 dcl vode
Krema
75 dag svježeg sira
2,5 dcl slatkog vrhnja
20 dag Šećera ( kristal)
2 vrećice Mljevena želatina Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela





Priprema
1.


Bjelanjke istucite u snijeg. Žumanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte brašno s praškom za pecivo te vodu i sve ponovo izmiksajte. Za kraj dodajte snijeg od bjelanjaka te promiješajte pjenjačom.

2.


Smjesu izlijte u okrugli kalup (26 cm promjer) i pecite 10ak minuta (ovisno o pećnici), na 180°C. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa te prelijte s 1 dcl mlijeka.

3.


Šumsko voće stavite u posudu, dodajte vodu, šećer, vanilin šećer i malo prokuhajte. Štapnim mikserom usitnite voće da dobijete pire. Želatinu napravite po uputi na vrećici, dodajte u pire te prelijte u manji kalup (20 cm promjer)  kojeg obložite papirom za pečenje. Kada se ohladi stavite na kratko u zamrzivač da se što prije stisne.

4.


Svježi sir dobro iscijedite, te ga izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Želatinu napravite prema uputi na vrećici i dodajte ju u smjesu, pa sve još jednom dobro izmiksajte.

5.


Izradite slatko vrhnje te umiješajte u smjesu.

6.


Biskvit stavite u kalup u kojem vam se pekao (obruč kalupa možete obložiti papirom za pečenje radi lakšeg odvajanja).

Na biskvit stavite tanki sloj kreme. Žele od šumskog voća izvadite iz kalupa te odlijepite s papira pa stavite na sredinu torte.

7.


Ostatak kreme stavite po želeu i ravnomjerno rasporedite. Površinu dobro zagladite i ukrasite malinama.

Pustite u hladnjaku nekoliko sati, najbolje bi bilo da prenoći, zatim maknite obruč kalupa i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar