utorak, 17. srpnja 2018.

Sladoled torta sa malinama

Sladoled torta sa malinama Sladoled torta sa malinama
5 (100%) 3 glasova
Sastojci






Bezglutenska torta jednostavne pripreme i savršenog spoja osvežavajućih malina, slatke pavlake i pečenih lešnika.

60 g margarina
100 g šećera u prahu
100 g tostiranih lešnika
80 g sirovog badema
300 g smrznutih malina
1/2 l mlečne slatke pavlake
Način pripreme

Tostirati lešnike, oljuštiti ih, pa ih zajedno sa bademom samleti u secku.

Margarin otopiti i pomešati sa 50 g prah šećera, pa dodati lešnike i bademe i sve zajedno dobro umesiti. Ovu podlogu staviti u kalup za torte prečnika 22 cm.

Maline (odvojiti 10-ak za dekoraciju), usitniti u blenderu i pomešati sa preostalim prah šećerom.

Slatku pavlaku izmiksati u čvrst sneg i odvojiti 4 kašike za dekoraciju.

Izmešati slatku pavlaku, maline i prah šećer i premazati preko podloge.

Tortu dekorisati preostalom slatkom pavlakom i malinama i ostaviti u zamrzivač na nekoliko sati.

Izvaditi 20-ak minuta pre služenja, pa pre skidanja kalupa nožem pažljivo odvojiti tortu od ivica kalupa i seći na parčad.

Nema komentara:

Objavi komentar