Sastojci
5 osoba- BISKVIT:
- 6 jaja
- 6 žica šećera
- 6 žlica brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1dlc hladnog mlijeka
- 3 žlice kakaa
- KREMA:
- 7dlc vrhnja za kuhanje
- 350grama čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Odvojiti žumanjak od bjelanjka. Bjelanjak istući u čvrsti snijeg pa postepeno dodavati cijelu količinu šećera i još malo miksati cca 5 min.
2.
Ostale sastojke staviti u smjesu i s najmanjom brzinom rada miksera to sjediniti.
3.
Namazani pleh srednje dimenzije posuti s brašnom i posuti s brašnom i staviti smjesu.Peče se 15-tak min na temp 180 C.
4.
Pričekati da se biskvit ohladi ( izbosti ga s vilicom)
5.
Čokoladu razmrviti i rastopiti je u mikrovalnoj. Paziti da ne zagori i staviti je na defrost!
6.
Vrhnje ubaciti u posudu i zagrijavaj ga (ne smije uzavrit) pa dodati rastopljenu čokoladu i to sjediniti s mikserom ili ručnom miješalicom.
Može se još lagano grijat i ne smiju nastati grudice čokolade.
7.
Kada je smjesa gotova, potrebno je preliti biskvit sa njom i staviti u hladnjak.
Treba čekati do drugog dana da se kolač stisne
Nema komentara:
Objavi komentar