nedjelja, 15. srpnja 2018.

Čokoladni kolač "NARANČASTI"

Sastojci

  5 osoba







Priprema
1.
Odvojiti žumanjak od bjelanjka. Bjelanjak istući u čvrsti snijeg pa postepeno dodavati cijelu količinu šećera i još malo miksati cca 5 min.

2.
Ostale sastojke staviti u smjesu i s najmanjom brzinom rada miksera to sjediniti.

3.
Namazani pleh srednje dimenzije posuti s brašnom i posuti s brašnom i staviti smjesu.Peče se 15-tak min na temp 180 C.

4.
Pričekati da se biskvit ohladi ( izbosti ga s vilicom)

5.
Čokoladu razmrviti i rastopiti je u mikrovalnoj. Paziti da ne zagori i staviti je na defrost!

6.
Vrhnje ubaciti u posudu i zagrijavaj ga (ne smije uzavrit) pa dodati rastopljenu čokoladu i to sjediniti s mikserom ili ručnom miješalicom.


Može se još lagano grijat i ne smiju nastati grudice čokolade.

7.
Kada je smjesa gotova, potrebno je preliti biskvit sa njom i staviti u hladnjak.



Treba čekati do drugog dana da se kolač stisne

Nema komentara:

Objavi komentar