ponedjeljak, 16. srpnja 2018.

Banjalučanka












Sastojci
Biskvit
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
25 dag mljevenih ili sjeckanih oraha
3 žlice brašna
1 žlica kakaa
Fil:
8 žumanjaka
10 žlica šećera
1 vanilija
20 dag maslaca
20 dag čokolade za kuhanje



Priprema
1.
Bjelanjke ulupati u čvrst snijeg, dodati šećer i još dobro istući
2.
Kad je snijeg čvrst dodati mljevene orahe, brašno i kakao te lagano promiješati
3.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200 st.
Fil:
4.
žumanjke, šećer i vaniliju dobro umutiti i na pari skuhati u gustu kremu
5.
Kad je krema dovoljno gusta ohladiti i u nju dodati umućeni maslac
6.
Kolač preliti glazurom od čokolade

Nema komentara:

Objavi komentar