Sastojci
- Za palačinke:
- 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 2 jaja
- ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
- 2 Vanilin šećera Dolcela
- ½ žličice pimenta
- 250 ml mlijeka
- ulje za pečenje palačinki
- Za nadjev:
- 200 g Džem extra borovnica Podravka
- Za palačinke:
- 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 2 jaja
- ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
- 2 Vanilin šećera Dolcela
- ½ žličice pimenta
- 250 ml mlijeka
- ulje za pečenje palačinki
- Za nadjev:
- 200 g Džem extra borovnica Podravka
Priprema
- 1.Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i pimentom, dodajte mlijeko, žumanjke, vanilin šećer, pa pjenjačom izradite glatku smjesu.
- 2.Ostavite je stajati desetak minuta, a zatim umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- 3.Od pripremljene smjese pecite deblje palačinke promjera 7-8 centimetara.
Posluživanje
Na svaku palačinku stavite 1-2 žličice džema od borovnice i poslužite tople.
Savjet
Palačinke pecite na laganoj vatri.
Nema komentara:
Objavi komentar