petak, 13. srpnja 2018.
Crni biser….
Sastojci
2 jaja
2 vrečice vanil šećera
8 velikih žlica šećera
1 jogurt(obični)
7 velikih žlica maka
1 dcl ulja
5 velikih žlica griza
1 vrečica pecilnog praška
2 manje jabuke(ribane)
3 velike žlice brašna
1/2 dcl mlijeka
3 velike žlice kakao namaza (nutele)
Preljev:
4 dcl vode
8 velikih žlica šećera
2 velike žlice ruma
Za ukras:
Priprema
1.
Dobro umutiti jaja, vanil šećer i šećer
2.
U umućeno postepeno dodavati jogurt, ulje, mlijeko
3.
Zatim dodajemo griz, brašno sa pecilnim praškom i mak
4.
Kada je sve dobro sjedinjeno ručno umiješamo naribane jabuke i kakao namaz ili nutelu
5.
Dobivenu masu stavljamo u pek papirom obloženu tepsiju
6.
Ravnomjerno je rasporedimo
7.
Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta (ovisno o pećnici)
8.
Vodu i šećer kuhamo oko 20 minuta
9.
U prokuhan preljev dodamo rum i zalijemo kolač dok je vruč
10.
Pustimo da se dobro ohladi pa staviti u frižider
11.
Ukrasiti arancinima
12.
Servirati dobro ohlađeno
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar