ponedjeljak, 16. srpnja 2018.

Rolada od kokosa i keksa








Rolada od kokosa i keksa
POTREBNO:

Za tamni dio:

125 g petit beure keksa
125 g oreo keksa
150 g šećera u prahu
100 g mljevenih oraha
10 žlica kave ili kakaa
150 g čokolade za kuhanje
Za bijeli dio:

1Rolada od kokosa i keksa00 g kokosa
4 žlice vruće vode
4 žlice šećera
100 g šećera u prahu
bijeli dio iz oreo keksa
150 g maslaca
PRIPREMA:

Za tamni dio oreo kekse razdvojiti i bijelu kremu koja ih spaja staviti na stranu. Kekse bez kreme samljeti.
Samljeti treba i petit kekse kao i orahe.
Otopiti čokoladu uz lagano miješanje na tihoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.
Skuhati kakao ili crnu kavu, kako želite. Ja sam stavila kakao.
U većoj posudi pomiješati kekse sa orasima i šećerom u prahu, dodati kakao i otopljenu čokoladu pa sve skupa dobro promiješati i sjediniti.
Za bijeli dio pomiješati vruću vodu sa 4 žlice šećera pa time preliti kokos. Dobro izmiješati da se lijepo sjedini, iako će u ovoj fazi kokos još uvijek biti jakao rasipne strukture. Sada dodajte smjesu od prethodno izmiksanog maslaca sa šećerom u prahu pa sve skupa dobro izradite mikserom u kompaktnu bijelu kremu.
Roladu ćete najlakše napraviti tako da tamni dio stavite u veću vrećicu za zamrzavanje (ideju sam pokupila sa nečijeg bloga nedavno, ali nisam sigurna sa čijeg, no u svakom slučaju, ideja je odlična 😉 ). Rukama natiskajte tamni dio cijelom površinom vrećice pa još prijeđite preko svega lagano valjkom za tijesto kako bi svuda bilo podjednake debljine. Sada vrećicu prerežite i otvorite kao knjigu, pa preko tamnog dijela stavite bijelu kremu. Ravnomjerno je nanesite preko cijele tamne površine. Preklopite opet vrećicom pa izgladite sve skupa valjkom za tijesto.
Sada opet maknite vrećicu sa te gornje strane pa sve skupa zarolajte u roladu. Onaj dio na kojem je rolada spojena stavite tako da bude na dnu, omotajte roladu prozirnom folijom i pustite da se potpuno ohladi.
Ukoliko želite da rolada uvijek bude čvrsta, držite je na hladnijem mjestu, a ne na sobnoj temperaturi. Režite na tanke roladice i poslužite.
Dobar tek!



Nema komentara:

Objavi komentar