Sastojci
- sastojci se mjere u čašama od jogorta – 2 dcl
- 1 čaša jogorta
- 1 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 3/4 čaše ulja
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice kakaa
- 3 žlice kuhane kave
- masnoća i brašno za kalup ili masni papir
- sastojci se mjere u čašama od jogorta – 2 dcl
- 1 čaša jogorta
- 1 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 3/4 čaše ulja
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice kakaa
- 3 žlice kuhane kave
- masnoća i brašno za kalup ili masni papir
Priprema
- 1.Uključiti pećnicu na 175-180 st.C
- 2.Kalup namastiti i pobrašniti ili umetnuti masni papir za pečenje.
- 3.Miksati jaja sa šećerom, polako dodati ulje, zatim naizmjenično brašno sa praškom za pecivo i jogort.
- 4.Podijeliti tijesto na dva dijela, pa u jednu polovinu tijesta umiješati kakao i kavu.
- 5.U kalup ulijevati istodobno tamno i svijetlo tijesto praveći šare kao na mramoru
6.
Peći 20 min na 175-180 st.C u manjem kalupu (cca 30×25 cm).
7.
Pečen kolač razrezati i posuti šećerom u prahu
Nema komentara:
Objavi komentar