petak, 27. srpnja 2018.

Rolada Bounty






Sastojci
Biskvit
7 jaja (po mogućnosti domaćih)
7 žlica šećera
7 žlica brašna
1/2 praška za peciv Dolcela
malo ulja
Krema
1/2 l mlijeka

4 žlice Gusnella Dolcela
2 vanilin šećera Dolcela
10 dkg šećera
7 dkg šećera u prahu
20 dkg maslaca
15 dkg kokosovog brašna




Priprema
1.
napraviti biskvit. Ja posebno tučem žumanjke sa šećerom pa onda dodam brašno s praškom za pecivo i malo ulja da biskvit ne puca i na kraju snijeg od bjelanjaka
2.
ispeći u velikom protvanu od pećnice na papiru za pečenje, na 180 C oko 20 min
3.
pečen i još topli biskvit staviti na krpu posutu sitnim kristal šećerom i zarolati
4.
za kremu od mlijeka oduzeti 6 žlica hladnog i umutiti s Gusnellom, ostatak mlijeka skuhati s kristal i vanilin šećerom, te u vrelo dodati umućeni Gusnell. Još malo kuhati i staviti hladiti, u hladno dodati kokos i izmiješati
5.
dobro izraditi maslac, u njega dodati šećer u prahu
6.
u maslac dodavati mliječni dio kreme (ne obratno) i lagano miksati da postane jednolika
7.
kremu razmazati po biskvitu i ponovno zarolati
8.
glazura od čokolade, posip od ostatka kokosa

Nema komentara:

Objavi komentar