Priprema
- 1.U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro promesajte.Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.
Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!
Ovako izgleda kolac kada ga dobrooooooo ohladite!!!!
Posluživanje
Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu cokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera u preliv lepse je.A rum je meni obavezan ;))
Nema komentara:
Objavi komentar