utorak, 10. srpnja 2018.

Čokoladna fantazija



Priprema

  1. 1.
    U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro promesajte.
    Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.
    Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.
    Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.


    Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.
    U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.


Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!



Ovako izgleda kolac kada ga dobrooooooo ohladite!!!!




Posluživanje
Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu cokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera u preliv lepse je.A rum je meni obavezan ;))

Nema komentara:

Objavi komentar