petak, 13. srpnja 2018.

Kolac s ribizlima








Sastojci
5 jaja
4 zlice secera
2 zlice Gussnela Dolcela (gustina)
4 zlice Glatkog brašna Podravka
1 prasak za pecivo
2 zlice ulja
Premaz
500 g ribizla (posecerite po zelji cca 100g)
1 puding od vanilije
5-6 zlica marmelade od maline ili sumskog voca
KREMA:
600 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije Dolcella
6 zlica secera
250g mascarponea




Priprema
1.
Umutiti pet cijelih jaja sa secerom dok se masa na udvostruci.

Dodati dvije zllice ulja

Lagano umijesati brasno i gustin s praskom za pecivo.

2.
Namazati tepsiju, istresti biskvitnu smjesu i peci na 200 stupnjeva oko 20 min, ovisi o pecnici.

3.
Za to vrijeme staviti kuhati ribizle sa secerom i u sok koji je ostao od ribizla umijesati jedan puding te kad se ugrije umijesati u smjesu od ribizla. Kad se zgusne skloniti s vatre i umijesati par zlica marmelade.

4.
kad je kolac pecen, premazati vruc s marmeladom od malina ili sumskog voca te staviti preko smjesu od ribila.

Ostaviti da se malo ohladi.

5.
Za to vrijeme skuhati mlijeko od kojeg ste malo odvadili za puding, staviti secera koliko pise na uputstvu za puding, umijesati kad provrije i mijesati dok se ne zgusne.

6.
Pustiti da se krema ohladi i u hladno dodati mascarpone.



Premazati preko biskvita kremu i stavviti slag a mozete i ganache, kako zelite.

Nema komentara:

Objavi komentar