subota, 4. kolovoza 2018.

Verdens Beste kolač



Sastojci  10 osoba

100 gr. margarin

4 žumanjaka

3 kašike mleka

160 gr. brašna

1 mala kašičica pecilni prašak

100 gr. šečera

1 mala kašičica vanilin šečer

Fil: 1 koji se peče

4 bjelanaka



200 grama šečera

100 gr. badema narezanih na listiće

Fil : 2

500 ml. tekuće vrhnje za šlag

2 kesice krema za torte od vanilije




Priprema

  1. 1.
    Prethodno zagrejte pečnicu na 200 stepeni.
  2. 2.
    Izmiksajte margarin.Dodajte šečer, zatim žumanca, mleka, brašna, pecilni i vanilin šećer.
  3. 3.
    Odmah za tim izmiksajte bjelanke sa šećerom dok ne postane gusta smjesa.
  4. 4.
    Pleh veličine 40, ili pleh od pečnice u kojem namažete tako da 5 cm.ostane nenamazano, obložite papirom i namažite žlicom prvu smjesu, i to će biti veoma tanka smjesa oko 1 cm, zato nemojte se čuditi i misliti da je premalo jer tako treba da bude.Onda odozgo namažite drugu smjesu od bjelanaka i odozgo pospite sa lističima od narezanih badema.
  5. 5.
    Stavite u pečnicu da se peče oko 25 minuta.
  6. 6.
    Kad je pečeno testo presecite na pola po dužini tako da dođu 2 dugačka pravougaonika.
  7. 7.
    Zatim izmiksajte tekuće slatko vrhnje za šlag u čvrstu masu.Isto tako posebno izmiksajte 2 šlag kreme od vanilije po uputstvima i spojite ove dve kreme.
  8. 8.
    Pola kreme namažite na prvi pravougaonik, pokrijte sa drugim pravougaonikom, i opet odozgo namažite preostalom kremom i posujte sa listićima od badema.Zatim stavite pola sata u frižider da se malo učvrsne.

Nema komentara:

Objavi komentar