utorak, 7. kolovoza 2018.

Fina čokoladna torta







Potrebno:

Biskvit:

9 jaja
18 dag šećera
3žlice krušnih mrvica
1 žlica brašna
1 prašak za pecivo
18 dag oraha
žlica ruma
Krema:




6 jaja
25 dag šećera
5 rebara čokolade za kuhanje
25 dag margarina
Priprema:

Biskvit:

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa ih miksati sa šećerom dok ne postane pjenasto. Postepeno dodavati mrvice, brašno, prašak za pecivo i orahe. Eventualno dodati malo mlijeka ako je pregusto za miksanje.
Bjelanjke ismiksati u čvrsti snijeg pa lagano umiješati kuhačom u smjesu od jaja. Izliti u namašćen kalup za tortu na dno obloženo papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175℃ oko 30 min.

S pečenog biskvita odstraniti papir za pečenje, ohladiti pa prerezati na tri jednaka dijela, pa svaki premazati kremom.
Ako se biskvit peče u manjem kalupu, tada će prerezane kore biti malo deblje, ali će vam ostati više kreme pa ćete tortu moći filati i okolo 😉

Krema:

Miksati cijela jaja i šećer dok se ne zapjeni, premjestiti u lonac na paru pa uz miksanje kuhati oko 15tak min dok se ne počne zgušnjavati. Dodati otopljenu čokoladu pa kuhati još 10 min.
U ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.
Nafilanu tortu ukrasiti po želji. Ovo danas je bila svečana prigoda (Prva pričest) pa je torta morala biti bijela, ali možete ju preliti i čokoladnom glazurom i ukrasiti gotovim bijelim čokoladnim cvjetićima i listićima.


Nema komentara:

Objavi komentar