petak, 3. kolovoza 2018.

Jogurt pita – čupava ljepotica







Jogurt pita



POTREBNO:

Za prhko tijesto:

350 g brašna
140 g šećera
prstohvat soli
1 vanilin šećer
4 žumanjka
1 vrećica praška za pecivo
1 žlica kiselog vrhnja
180 g margarina ili maslaca
Jogurt pitaZa nadjev (za jogurte i vrhnje mjera su pakiranja od 180g):

250 g šećera
2 čvrsta jogurta
2 tekuća jogurta
2 kisela vrhnja
1 vanilin šećer
5 žlica oštrog brašna
4 bjelanjka
PRIPREMA:



Za tijesto, pomiješati brašno sa šećerom, praškom za pecivo, soli i vanilin šećerom. Dodati žumanjke, kiselo vrhnje i margarin izrezan na komadiće. Mijesiti rukama kako biste u početku dobili sitne mrvice, a potom gnječeći dlanovima umijesili glatko prhko tijesto. Tijesto podijeliti na dva dijela i omotati folijom. Jedan dio pospremiti u hladnjak, a drugi dio u zamrzivač.
Za nadjev pomiješati jogurte i vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom. Postepeno umiješati i brašno te na kraju čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
Onaj dio tijesta koji je bio u hladnjaku razvaljati na veličinu dna lima u kojem će se pita peći i premjestiti ga u lim koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Preko tijesta istresti nadjev, a potom preko nadjeva naribati na ribež ravnomjerno onaj dio tijesta koji je bio u zamrzivaču.
Sve skupa peći u pećnici prethodno ugrijanoj na 175ºC 35 minuta.
Pečenu pitu po želji posipati šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar