utorak, 14. kolovoza 2018.

Uskrsna mramorna torta – jednostavno najbolja






Sastojci






6 jaja

250 g šećera
2 vrećice vanilin šećera
250 g brašna
200 g maslaca
1 vrećica praška za pecivo
Za preljev:

200 ml kave po želji (nescafe, caupuccino)
3 žlice šećera u prahu
3 žlice kakaa
Uskrsna mramorna tortanekoliko kapi arome ruma (a može i bez toga)
Za kremu:

400 ml vrhnja za šlag
200 ml kiselog vrhnja
5 žlica šećera
1 vrećica želatine u prahu
PRIPREMA:

Za biskvit dobro izraditi maslac koji bi trebao biti sobne temperature. Ako ste zaboravili izvaditi maslac iz hladnjaka na vrijeme, stavite ga u mikrovalnu na par sekundi da omekša. Maslacu dodati šećer i vanilin šećer. Nastaviti dodavati jaje po jaje sve dok se ne dobije kompaktna smjesa. Tada treba umiješati brašno i prašak za pecivo. Izliti dobivenu biskvitnu smjesu u kalup za torte 24 cm promjera, i peći u pećnici zagrijanoj na 175C 45 minuta. Biskvit odmah nakon pečenja dok je još vruć izbotite po cijeloj površini debljim štapićom za ražnjiće. Ja sam bockala drškom od kuhače, pa su mi rupice ispale malo prevelike 😉
Za preljev skuhajte capuccino, dodajte mu šećer, kakao i rum. Toplim preljevom zalijte tortu. Kroz napravljene rupice po površini tekućina će natopiti biskvit. Neka se tako zaliven biskvit ohladi.
Za kremu miksajte vrhnje za šlag dok ne postane potpuno čvrsto. Dodajte pred kraj šećer. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i dobro sve sjedinite. Želatinu pripremite po uputi na omotu (pomiješa se sa nekoliko žlica vode, pusti da nabubri pa se potom zagrije, otopi i ulijeva u kremu) i ulijte je u kremu te sve skupa dobro izmiksajte.
Kremom premažite površinu biskvita, pustite da se potpuno ohladi i stisne. Uklonite obruč od torte, ukrasite po želji uskrsnim motivima i vaša je uskrsna mramorna torta spremna za blagdane 😉
Sretan Uskrs i dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar