ponedjeljak, 6. kolovoza 2018.

Slasna pita s jabukama










50 dag jabuka (vagati oguljene i narezane jabuke)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2,5 dl soka od jabuke
10 dag maslaca
10 dag šećera

1 vanilin šećer
2 jaja
20 dag brašna
1/2 praška za pecivo
7 žlica mlijeka
7 dag grožđica
1 vrećica Dr. Oetker Preljeva za torte Fix, svijetli
250 ml soka od jabuke + sok jednog limuna
šaka grožđica (sa posipati na kraju)
Priprema:

Jabuke oguliti i narezati na ploškice. Pokapati sokom limuna i sokom od jabuke.
Za biskvitno tijesto miksati maslac sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodavati jedno po jedno jaje te svako za sebe kratko izmiksati. Na kraju dodati brašno s praškom za pecivo i mlijekom te umiješati kuhačom grožđice.
Rasporediti masu po namašćenom i pobrašnjenom limu za torte ili okruglom kalupu promjera cca 26-28 cm, rasporediti po tijestu jabuke pa sve skupa peći na 180*C 50 minuta.
Ohladiti pa preliti preljevom za torte koji se treba pripremiti sa 250 ml jabučnog soka, te dok je preljev još mekan posipati grožđicama.
Rashladiti i poslužiti.
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar