srijeda, 1. kolovoza 2018.

Pita od jabuka i krušaka sa mrvicama od maslaca







Pita od jabuka i krušaka sa mrvicama
POTREBNO:



Za podlogu:

3 šalice brašna
4 žlice šećera

175 g maslaca
3-4 žlice hladne vode
Za nadjev:

5 jabuka
3 kruške
3 vanilin šećera
1 limun
4 žlice pekmeza od marelice
Za mrvice:

150 g brašna
150 g maslaca
80 g šećera
PRIPREMA:

Za podlogu pomiješati brašno i šećer, dodati maslac sobne temperature pa uz dodavanje vode umijesiti prhko tijesto. Omotati ga folijom i staviti na hladno dok pripremate voće za nadjev.
Jabuke i kruške oguliti i nasjeckati na kockice ili listiće, kako više volite. Pokapati ih sokom limuna i vanilin šećerom pa promiješati.
Za mrvice pomiješati brašno i šećer, dodati maslac narezan na komadiće pa rukama mijesiti dok se ne naprave sitne mrvice.
U kalup za pite koji prethodno treba malo namastiti i pobrašniti, staviti tijesto za podlogu pa ga razvući (natiskati) dlanovima i prstima preko cijele površine. Uzdići prstima i rub kako bi nadjev ostao unutar tijesta.
Podlogu premazati pekmezom pa preko svega rasporediti nadjev od jabuka i krušaka. Posipati preko svega ravnomjerno pripremljene mrvice.
Peći u pećnici na 180ºC 30 minuta. Pita je gotova kada mrvice dobiju lijepu zlaćano smećkastu boju.
Kolač servirati posipan šećerom u prahu. Pita je odlična i dok je još vruća, ali isto tako prija i kad je hladna. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar