ponedjeljak, 6. kolovoza 2018.

Schwarzwald muffini – cupcake s višnjama






Schwarzwald muffini
POTREBNO:

Za muffine:

350 g brašna
4 žlice kakaa
250 g šećera
1 žličica sode bikarbone
1 prašak za pecivo

300 ml mlijeka
4 žlice kiselog vrhnja
200 ml ulja
100 g čokolade za kuhanje
Za bijelu kremu:



500 ml mlijeka
5 žlica gustina
5 žlica šećera
100 g maslaca
Za umak od višanja:

1 staklenka kompota od višanja
5 žlica šećera
100 ml vode
3 žlice oštrog brašna
PRIPREMA:

Za muffine pomiješati u jednoj posudi sve suhe sastojke, u drugoj sve mokre. Uliti mokre sastojke k suhima. Na kraju u dobivenu smjesu umiješati polovicu ocijeđenih višanja iz kompota i naribanu čokoladu. Smjesom za muffine puniti kalupe i papirne košarice do polovice pa peći u pećnici zagrijanoj na 180ºC 20 minuta. Od predviđene mase trebali biste dobiti cca 30 muffina. Količina komada ovisi o tome koliko ste napunili kalupiće i koje su vam veličine.
Za bijelu kremu zagrijati mlijeko. Oduzeti od toga 6-7 žlica mlijeka i pomiješati sa gustinom i šećerom, pa ukuhati to u ostatak mlijeka. Postupak je identičan onome kada ukuhavate puding. Kuhati kremu nekoliko minuta, brzo je gotova, kao puding. Ohladiti pa u hladno umiješati izrađeni maslac.
Za umak od višanja prebaciti preostale višnje zajedno sa sokom u posudu za kuhanje. Dodati i šećer pa pustiti da zakuha. Razmutiti posebno brašno sa vodom, pa umiješati u kipuće višnje. Kuhati par minuta uz miješanje dok ne dobijete gustoću rijetkog umaka. Ohladiti uz miješanje.
Na ohlađene muffine nanijeti kremu, pa dekorativno preliti umakom od višanja i poslužiti.
Svakako poslužiti posebno u zdjelici i preostali umak od višanja jer će vam ga sigurno ostati, tako da si svatko može dodatno zaliti svoj cupcake sa dodatnim umakom 😉

Nema komentara:

Objavi komentar