nedjelja, 5. kolovoza 2018.

Torta lopta s jagodama










POTREBNO:

Biskvit:

6 jaja
20 dag šećera
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
4 žlice mlijeka
Krema:

3 žumanjca
3 žlice šećera
2 dl mlijeka
5 žlica vode
2 vanilin šećera
6-7 žlica gustina
7 dl mlijeka
1 margarin (25 dag) ili maslac
15 dag šećera u prahu
50 dag jagoda (opranih i narezanih na komadiće)
PRIPREMA:

Biskvit:

Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti, pa postepeno dodavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i mlijeko.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg pa ih lagano umiješati kuhačom u smjesu od žumanjaka.
Razmazati smjesu na veliki lim na papir za pečenje i peći u pećnici 30 min na 180℃.
S ohlađenog biskvita skinuti papir za pečenje pa ga narezati na kocke veličine oko 1,5×1,5 cm. Jedan dio biskvita izrezati u obliku kruga veličine posude u kojoj ćete raditi loptu.
Krema:

Miksati žumanjke, šećer i vanilin šećer, pa postepeno dodati gustin i 2 dl mlijeka.
Zakuhati u loncu na pari 7 dl mlijeka pa uliti u njega smjesu od žumanjaka i gustina.
Kuhati miješajući dok se ne zgusne (15tak minuta)
Ohladiti kremu i dodati margarin izrađen sa šećerom u prahu.
Izrada:

U veću okruglu zdjelu (poslužit će i cjedilo) koju najprije treba obložiti prijanjajućom prozirnom folijom,  slagati u slojevima nejednako i naizmjence komadiće biskvita, kreme i jagoda. Sve lagano pritisnuti dlanovima da se istisne eventualni zrak.  Na kraju treba biti sloj biskvitnih kockica ili biskvita izrezanog u oblik kruga. Ohladiti tortu preko noći u hladnjaku.
Istresti je pažljivo na pladanj za torte i ukrasiti šlagom i jestivim bojama za kolače.

Nema komentara:

Objavi komentar