srijeda, 29. ožujka 2017.

TURSKI SPECIJALITETET: TRI LEĆE


Sastojci:
6 jaja,
250gr secer,
 300 gr.brasno
 pecivo
 vanila preliv
1kg punomasno mleko,
750ml hopla,i 250 ml sojino mleko
karamel- 4 kasike secer se otope da stane braon onda sipas 50ml.mleko malo se karamelizira i zgusne to je to.
Priprema
Jaja i secer umutiti pa dodati brasno,pecivo i vanila.Smesa se stavi u cetvrtasti pleh i pece se 15-20 min na 200 c.Kada je gotov izvadi se i istrese naopacki malo se prohladi u meguvremenu u isti pleh sipash pola od mleka i vratis opet peceni kolac drugu polovinu mleka pospes odozgo.Lakse ne moze biti Odozgo stavis karamel i pojedes pola pleha hahahah prijatno!
Posluživanje
Mleko (tri vida- mleko ,hopla i sojino mleko) promesas zajedno i treba da bude hladno, ne toplo!!

Nema komentara:

Objavi komentar