srijeda, 29. ožujka 2017.

KARAMEL ROLAT SA BANANAMA GOTOV ZA 20 MINUTA

7-1
Sastojci
Biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike brašna
3 kašike mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo

Krema:
1 l mlijeka
500 g šećera
10 kašika brašna ili gustina
250 g margarina
I još:
4 banane
malo mljevenih oraha za posipanje

Priprema
1
Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca umutite u čvrst snijeg. Žumanca umutite sa šećerom. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i mljevene orahe, pa dodajte u umućena žumanca. Zatim pažljivo sjedinite i snijeg od bjelanaca. Smjesu sipajte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje, pa pecite na 180 C oko 15 minuta.

2
Pečen biskvit odvojite od papira, pa zarolajte u vlažnu krpu. KREMA: Karamelizujte šećer, pa prelijte sa 600 ml mlijeka. Ostavite da se na slaboj vatri karamel otopi. Umutite brašno (ili gustin) sa 400 ml mlijeka, pa sipajte u karamel-mlijeko, miješajući svo vrijeme, dok krema ne dobije potrebnu gustinu.
3
Gotovu kremu ostavite da se ohladi, pa dodajte margarin, omekšao na sobnoj temperaturi. Dobro izmiksajte. Na biskvit stavite 2/3 kreme, premažite, pa stavite na jedan kraj 2 reda po 2 banane. Zarolajte.
4
Rolat stavite na tacnu, premažite ostatkom kreme, pospite mljevenim orasima. Ostavite da se dobro ohladi, pa režite na parčad!

Nema komentara:

Objavi komentar