četvrtak, 16. ožujka 2017.

MAJKINE KROFNE

Sastojci
oko 700 g. brasna
4 dcl. mleka
4 kasike secera
1 jaje
1 zumance
40 g. svezeg kvasca
50 ml. ulja
ulje za przenje
Za filovanje
pekmez od kajsija
secer u prahu
Priprema
Odvojiti dva decilitra toplog mleka, staviti kasikicu secera, kasikicu brasna i kvasac i sacekati da kvasac nadodje.
U ciniji umutiti preostalo mleko, secer, ulje i jaja, zatim dodati nadosli kvasac i postepeno brasno. Umutiti dobro varjacom ili elektricnim mikserom, napraviti loptu , prekriti posudu i ostaviti na toplom mestu da naraste dok se testo ne udvostruci.
Zatim jos jednom premeseti testo, kalupom vaditi krofne i ostaviti ih jos penaestak minuta na dasci za mesenje.
Svaku krofnu zatim jos malo razvuci u rukama tako da sredina bude tanka i da imaju rub.
Peci ih sa obe strane u dosta ulja na srednjoj temperaturi. Vaditi ih na papir da ode visak masnoce, filovati pekmezom i posuti secerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar