BISKVIT:
4 žumanjka
1 čaša šećera
1 čaša mlijeka
1 čaša brašna
½ čaša ulja
1 prašak za pecivo
1 do 2 žlice kakaa
1 čaša šećera
1 čaša mlijeka
1 čaša brašna
½ čaša ulja
1 prašak za pecivo
1 do 2 žlice kakaa
1 čaša= 2 dl
Biskvit se priprema standardno – najprije žumanca i šećer pjenasto umutite, te nakon toga dodajte ostale sastojke. Stavite peći otprilike 40 minuta na 180 C.
KREMA:
4 bjelanjka
5 žlica šećera
1 vanilija šećer
Izmutite bjelanjak u čvrstu pjenu, te dodajte polako žlicu po žlicu šećera, te vanilija šećer. Kad je ispečeni biskvit gotov namažite preko njega kremu te stavite još pet minuta da se bjelanjak posuši.
5 žlica šećera
1 vanilija šećer
Izmutite bjelanjak u čvrstu pjenu, te dodajte polako žlicu po žlicu šećera, te vanilija šećer. Kad je ispečeni biskvit gotov namažite preko njega kremu te stavite još pet minuta da se bjelanjak posuši.
GLAZURA:
1 čokolada
1-2 žlice ulja
Ispečeni kolač premažite glazurom i ostavite da se ohladi.
1-2 žlice ulja
Ispečeni kolač premažite glazurom i ostavite da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar