utorak, 28. ožujka 2017.

DOMAĆE MEDENO SRCE – MMM CIJELA KUĆA MI MIRIŠE NA MEDENJAKE..MJERA JE NA ČAŠE ZBOG LAKŠE PRIPREME

aa
Ako kolačiće izrežete modlicama u obliku srca i obložite čokoladom, ovo definitivno postaje ‘polusitni’ kolač koji
bez imalo razmišljanja trebate uvrstiti na ovogodišnju listu svojih božićnih kolača.
Potrebno: (mjera je čaša od 2 dl)
1,5 čaša brašna
1 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
3 žlice ulja
5 žlica pekmeza od marelice
1 žlica sode bikarbone
1 žlica Tradicionalnih dodataka za medenjake Dr. Oetker
Za premaz: 5 žlica pekmeza od marelice + 10
dkg naribane čokolade za kuhanje
Za glazuru: 15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja

Priprema:
Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu
smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela. Trebali
biste dobiti cca. 8 dl smjese.
U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice
pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio
smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min.
Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne.
Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da
ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u
čokoladu i po želji ukrasite.

Nema komentara:

Objavi komentar