Ako kolačiće izrežete modlicama u obliku srca i obložite čokoladom, ovo definitivno postaje ‘polusitni’ kolač koji
bez imalo razmišljanja trebate uvrstiti na ovogodišnju listu svojih božićnih kolača.
bez imalo razmišljanja trebate uvrstiti na ovogodišnju listu svojih božićnih kolača.
Potrebno: (mjera je čaša od 2 dl)
1,5 čaša brašna
1 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
3 žlice ulja
5 žlica pekmeza od marelice
1 žlica sode bikarbone
1 žlica Tradicionalnih dodataka za medenjake Dr. Oetker
Za premaz: 5 žlica pekmeza od marelice + 10
dkg naribane čokolade za kuhanje
Za glazuru: 15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja
1,5 čaša brašna
1 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
3 žlice ulja
5 žlica pekmeza od marelice
1 žlica sode bikarbone
1 žlica Tradicionalnih dodataka za medenjake Dr. Oetker
Za premaz: 5 žlica pekmeza od marelice + 10
dkg naribane čokolade za kuhanje
Za glazuru: 15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja
Priprema:
Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu
smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela. Trebali
biste dobiti cca. 8 dl smjese.
U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice
pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio
smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min.
Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne.
Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da
ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u
čokoladu i po želji ukrasite.
Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu
smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela. Trebali
biste dobiti cca. 8 dl smjese.
U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice
pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio
smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min.
Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne.
Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da
ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u
čokoladu i po želji ukrasite.
Nema komentara:
Objavi komentar