subota, 18. ožujka 2017.

TORTA CAPRICE


Sastojci
225 g. slatke pavlake koja se zagreva
300 g. čokolade za kuvanje
300 g. slatke pavlake koja se umuti kao šlag
1-2 kutije roler štapića
50 gr mlečne čokolade
Priprema
Zagrejati 225 gr. slatke pavlake skoro do ključanja pa preliti preko čokolade za kuvanje, izmašati ručno da se čokolada skroz istopi
300 gr. slatke pavlake umutiti pa sipati istopljenu čokoladu i izmešati.
Roler kekse četkicom premazati otopljenom mlečnom čokoladom. Koliko komada treba procenite sami, zavisi u kom kalupu pravite, od veličine kalupa.
U formu staviti polovinu krema, ređati jedan sloj rolera premazanih čokoladom, staviti ostatak krema i još jedan sloj čokoladnih rolera.
Ostaviti nekoliko sati u zamrzivač, može i preko noći, kada se izvadi preokrenuti tortu tako da sloj rolera bude kao podloga. Ukrasiti po želji.
Kada se izavadi iz zamrzivača torta se posle drži u frižideru.
Moja torta je iz kalupa prečnika 23 cm. i sve su mere povećane za jednu trećinu.

Nema komentara:

Objavi komentar