srijeda, 29. ožujka 2017.

Krem torta od maka

fafbd3d1f98454c77ff2909af568af83_header
Makov biskvit upotpunjen laganom puding kremom ono je što čini ovu tortu
laganom, sočnom i finom! Pa… probajte!
Sastojci

Za biskvit:
2 jaja
1 šalica šećera (od 2 dl)
2,5 šalice oštrog brašna
1,5 šalice maka
1,5 šalice mineralne vode
1 šalica ulja1 prašak za pecivo
1 Vanilin šećer Dolcela
Za kremu:
6 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
5 žlica šećera
100 g margarina
Priprema
1. Za pripremu biskvita jajima odvojimo žutanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka napravimo
snijeg. Sve ostale sastojke sjedinimo, na kraju umiješamo bjelanjke, te smjesu ulijemo
u pomazan i pobrašnjen okrugli kalup i pečemo na 220° dok rubovi ne porumene.
2. Za pripremu kreme stavimo kuhati mlijeko te odvojimo 1 dl u koji umiješamo puding i
šećer te ulijemo u preostalo mlijeko i na laganoj vatri neprestano miješamo dok se ne
zgusne. Puding ohladimo te u hladno dodamo margarin i miješamo mikserom dok ne
dobijemo jednoličnu kremu.
3. Pečen biskvit prerežemo na dva jednaka dijela, ohladimo a onda između namažemo
pripremljenu kremu.
Posluživanje
Tortu odozgo pospemo šećerom u prahu ili po želji dekoriramo.

Nema komentara:

Objavi komentar