nedjelja, 26. ožujka 2017.
TORTA SA MALINAMA
Sastojci:
500 ml slatke pavlake
50 gr šećera u prahu
100 gr margarina
150 gr mlevenog keksa
200 gr zamrznutih malina
50 gr neskvika ili 100 gr čokolade
100 gr šlaga
150 ml vode
1 žalatin ( 10 gr )
5 kašika vode
Priprema:
Izmiksirati margarin i šećer u prahu.
Ulupati slatku pavlaku.
I deo: Margarinu i šećeru dodati keks i 3 pune kašike slatke pavlake.
Staviti želatin da nabubri u vodu.
Posle 5 minuta zagrejati ga da se otopi želatin i uz miksiranje sipati u slatku pavlaku i miksirati još malo.
Podeliti slatku pavlaku na dva dela
II deo: U pola slatke pavlake dodati maline.
III deo: U drugi deo slatke pavlake dodati neskvik ili otopljenu na pari čokoladu.
Uzeti obruč prečnika 20 cm ili kao ja oblik srce i na dno staviti deo sa keksom, preko maline i preko deo sa čokoladom.
Ostaviti 2h u frižideru pa staviti šlag i ostaviti još malo da odstoji pa poslužiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar