četvrtak, 13. travnja 2017.

ZA SVE ČOKOLJUBCE…ČOKOLADNA FANTAZIJA


Sastojci
Sastojci za biskvit:
 3 jaja
50 g šećera
70 g brašna
 20 g kakaa
 1 dl mlijeka
 1 žličica ruma

Sastojci za tamnu kremu:
 4 jaja
 40 g šećera
150 g čokolade za kuhanje
 4 listića želatine
2,5 dl vrhnja za šlag
 Sastojci za svijetlu kremu:
4 jaja 40 g šećera
 150 g bijele čokolade
 4 listića želatine
 2,5 dl vrhnja za šlag
 Sastojci za čokoladnu glazuru:
 200 g čokolade za kuhanje
2 dl slatkog vrhnja u čaši
 Priprema 1. Biskvit Bjelanjke sobne temperature umutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Kuhačom umiješati žumanjke, brašno i kakao te smjesu uliti u namazan kalup za tortu promjera 28 cm. Biskvit peći oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
 2. Krema Mikserom pjenasto umutiti jaja i šećer. Smjesu kuhati na pari 5 – 6 minuta ili do 72 °C. Skloniti s pare, umiješati čokoladu i otopiti. Ohladiti. Umiješati mikserom otopljenu želatinu i tučeno slatko vrhnje.
 3. Oko biskvita staviti obruč te biskvit natopiti mlijekom i rumom. Biskvit preliti tamnom kremom i staviti u zamrzivač dok se priprema svijetla krema.
 4. Pripremiti svijetlu kremu na isti način kao i tamnu te preliti preko tamne kreme. Tortu hladiti u hladnjaku najmanje 12 sati, skinuti obruč i preliti čokoladnom glazurom.
 5. Čokoladna glazura Čokoladu i vrhnje topiti na pari, malo ohladiti i preliti tortu. Ukrasiti po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar