subota, 1. travnja 2017.

MIRISNI KOLAC SA JABUKAMA


Fenomenalan kolač!  Mirisan, sočan, fin!
 Sastojci     biskvit:
   20 g kakaa  
  1 vrećica praška za pecivo  
  1 vrhom žličica cimeta
    150 g šećera
    4 jaja
   2 dl jogurta
   1 dl ulja
    250 g brašna (pola glatkog, pola oštrog)  

  jabučni sloj:     400 g naribanih jabuka
    3 vrhom pune žlice šećera
    1/2 žličice cimeta
     1 dl jabučna soka
    1-2 žlice ruma
    2 pune žlice mljevena keksa
    1 vrećica pudinga okusa vanile
    puding krema:     300 g slatkog vrhnja
     400 ml mlijeka
   4-5 punih žlica šećera
     2 vrećice puding praška s okusom slatkog vrhnja



Priprema     1.  
 Najprvo pripremite nadjeve:     jabučni nadjev : naribane jabuke stavite u posudu sa šećerom kuhati oko 5 min. Pridodajte cimet. U 1 dl jabučna soka i 2 žlice ruma razmutite prašak pudinga. Smjesu jabuka maknite s plamena, pridodajte u nj puding, vratite na plamen i kuhate dok smjesa ne učvrsne. Smjesu zatim temeljito izmiksate, pridodate mljevene kekse i po potrebi još šećera. Stavite po strani hladiti.     puding krema : pripremite puding prema uputama na omotu sa šećerom, slatkim vrhnjem i mlijekom. Stavite po strani hladiti, češće primješajte da se ne stvore grudice.  
  2.     Od navedenih biskvitnih sastojaka umijesite smjesu: prvo miksajte šećer, ulje i jedno jaje. Nakon pola minute miksanja, pridodajete sljedeće jaje, pa opet miksanje dok ne utrošite sva jaja. Dobivenoj tekućoj smjesi pridolijevate jogurt, sjedinite sve završnim miksanjem.     Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo, pridodajte ih u tekuću smjesu, blago izmiješajte.  
  3.     Dobivenu smjesu za biskvit raspodijelite u 3 dijela. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Namastite lim za pečenje (20×30 cm), ulijte u nj trećinu smjese.Zapecite kojih 7 min. Na ispečeni biskvit stavljate jabučni sloj, zatim pažljivo razmažite sljedeću trećinu tamna biskvita, opet zapecite 10 min. Ispečeni biskvitni sloj sada premažite s puding kremom (ukoliko osjetite da vam je čvršća krema, teže razmaziva, umiješajte u nju par žlica kisela vrhnja i malo je omekanite) i završite s preljevom zadnje trećine biskvitna sloja. Pecite 15 min., dobro rashladite kolač, uživajte.  
  Vrh kolača posipajte sa šećerom u prahu il ukrasite s čokoladnom glazurom.     Kolač je izvrstan i sutradan…nimalo nema suhoće u sebi! 

Nema komentara:

Objavi komentar