nedjelja, 16. travnja 2017.

Rafaelo torta


Sastojci
Za biskvit:
  • 7 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica Vanilin šećera
  • 1 vrećica Praška za pecivo
  • 70 g Pšeničnog oštrog brašna
  • 150 g Kokosova brašna
  • Za kremu:
  • 7 žumanjaka
  • 2 vrećice Vanilin pudinga
  • 700 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • Još potrebno:
  • 12 komada petit beurre keksa
  • oko 100 ml mlijeka
  • 2-3 žlice maraskina
  • Za posipanje:
  • 50 g kokosova brašna
Priprema
Za biskvit:
Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:
Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

Nema komentara:

Objavi komentar