subota, 15. travnja 2017.

Domaće napolitanke: Probajte recept koji će nadmašiti kupovne keksiće


Sastojci za domaće napolitanke:
– 4 lista oblatni


Nadjev: 
– 25 dkg maslaca
– 20 dkg šećera
– 12 žlica vode
– 25 dkg mljevenih oraha
– 25 dkg mljevenog integralnog keksa
– 10 dkg čokolade za kuhanje
Priprema:
1. U lonac stavite maslac, šećer i vodu te miješajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Potom u smjesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
2. Pustite da se kratko ohladi, podijelite kremu na tri jednaka dijela i mažite na gornju stranu oblatne, i s istim nastavite dok ne potrošite kremu i oblatne. Na kraju oblatne omotajte u masni papir, te na njih stavite lim kako bi se što bolje stisnule.

3.
 Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stisne zadnju oblatnu možete premazati čokoladnom glazurom. Dobar tek!

Savjet:
 Želite li pojačati okus kreme, nakon što ste je skuhali dodajte malo soka svježe naranče ili nekoliko kapi ruma.

Nema komentara:

Objavi komentar