subota, 15. travnja 2017.

Danski kolač / mrsno


Sastojci za 6 kolača:
 3 komada lisnatog testa (svaki po 75 g),
 6 kajsija iz konzerve ili kompota,
125 ml mleka, 3 žumanceta,
3 kašike šećera, kašika gustina i
 2 kesice vanilin šećera.
Komade lisnatog testa stavite na radnu ploču i zajedno odmrznite. Kajsije dobro ocedite i prepolovite. Mikserom kremasto umutite dva žumanceta, šećer, vanilu i gustin. U drugoj posudi skuvajte mleko, postepeno sipajte umućena žumanca i, uz stalno mešanje, kuvajte na srednjoj temperaturi oko tri minuta. Sklonite s ringle i malo ohladite. Svaki komad testa razvijte u pravougaonik veličine 15 x 20 cm, premažite prohlađenim kremom, ali ostavite 1/2 cm slobodnog prostora od ivice. U suprotne uglove dužih strana stavite po komad kajsije, a uglove bez voća preklopite i malo pritisnite. Žumance umutite sa dve kašike vode, premažite kolač, stavite u podmazan pleh i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar