Sastojci:
- 300 g šećera
- 2 Vanilin šećera Dolcela
- pola limuna
- 1 kg jabuka
- 250 g petit beurre keksa
- 2 pudinga od vanilije (ili 1 maxi piding Dolcela)
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 1 šlag pjena
Priprema:
- U veću posudu stavite 600 ml vode, šećer, vanilin šećer i ocijeđeni sok od pola limuna, poklopite i pustite neka voda zakipi.
- U vruću vodu stavite oguljene i sitno naribane jabuke, poklopite, pa na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, kuhajte 10-ak minuta.
- U kalup za kolače (30×19 cm) stavite polovicu keksa kako biste prekrili cijelo dno.
- U 100 ml vode dobro razmutite Maxi puding od vanilije. U kuhane ribane jabuke umiješajte cimet i razmućeni puding od vanilije, pa kuhajte još 1 minutu uz neprestano miješanje.
- Ovako toplu, polovicu smjese ulijte u kalup na kekse, poravnajte pa posložite ostatak keksa i prelijte ostatkom smjese.
- Kolač ostavite na sobnoj temperaturi i pustite neka se dobro ohladi.
- Šlag pjenu dobro izmiješajte u 100 ml vode i premažite preko kolača. Kolač potom stavite u hladnjak barem na 2 sata kako bi se dobro ohladio.
- Kolač narežite na kocke i poslužite.
- Umjesto pudinga od vanilije možete upotrijebiti puding od čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar