nedjelja, 16. travnja 2017.

SOČNI KOLAČ S JABUKAMA: Domaće voće obogaćeno egzotičnim začinima


Sastojci:
  • 300 g šećera
  • 2 Vanilin šećera Dolcela
  • pola limuna
  • 1 kg jabuka
  • 250 g petit beurre keksa
  • 2 pudinga od vanilije (ili 1 maxi piding Dolcela)
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1 šlag pjena
Priprema:
  1. U veću posudu stavite 600 ml vode, šećer, vanilin šećer i ocijeđeni sok od pola limuna, poklopite i pustite neka voda zakipi.
  2. U vruću vodu stavite oguljene i sitno naribane jabuke, poklopite, pa na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, kuhajte 10-ak minuta.
  3. U kalup za kolače (30×19 cm) stavite polovicu keksa kako biste prekrili cijelo dno.
  4. U 100 ml vode dobro razmutite Maxi puding od vanilije. U kuhane ribane jabuke umiješajte cimet i razmućeni puding od vanilije, pa kuhajte još 1 minutu uz neprestano miješanje.
  5. Ovako toplu, polovicu smjese ulijte u kalup na kekse, poravnajte pa posložite ostatak keksa i prelijte ostatkom smjese.
  6. Kolač ostavite na sobnoj temperaturi i pustite neka se dobro ohladi.
  7. Šlag pjenu dobro izmiješajte u 100 ml vode i premažite preko kolača. Kolač potom stavite u hladnjak barem na 2 sata kako bi se dobro ohladio.
  8. Kolač narežite na kocke i poslužite.
  9. Umjesto pudinga od vanilije možete upotrijebiti puding od čokolade.

Nema komentara:

Objavi komentar