Londoneri
POTREBNO:
Za podlogu od prhkog tijesta:
- 150 g margarina
- 250 g brašna
- 120 g šećera
- žličica praška za pecivo
- 3 žumanjka
Za nadjev:
- 3 bjelanjka
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 150 g mljevenih oraha
- žličica ruma
- I još: 5 žlica pekmeza od marelica za premaz
PRIPREMA:
- Za podlogu od prhkog tijesta, pomiješati u posudi brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodati u sredinu 3 žumanjka, rasporediti preko svega omekšali margarin, pa umijesiti prhko tijesto. Od tijesta formirati kuglu, omotati ju folijom i pospremiti u hladnjak na 20-tak minuta.
- Za nadjev miksati bjelanjke dok ne postanu potpuno čvrsti. Tada dodati šećer i vanilin šećer, rum i na kraju mljevene orahe.
- Prohlađeno tijesto naribati na ribež preko lima za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Naribano tijesto dlanovima ruku ispritiskajte po limu kako bi postalo glatko i kako biste ga lakše premazali pekmezom. Lim je veličine 35×20 cm.
- Zaglađeno prhko tijesto premazati izrađenim pekmezom.
- Preko pekmeza rasporediti masu od bjelanjka, šećera i oraha, zagladiti žlicom.
- Peći u pećnici na 160ºC 45 minuta.
- Pečeni kolač prohladiti pa rezati na male ploškice ili prutiće.
Nema komentara:
Objavi komentar